Logo Week van de Toegankelijkheud 2000Week van de Toegankelijkheid 2000

(van 2 tot 6 oktober 2000)


Ook in Westervoort is deze week extra aandacht voor de toegankelijkheid. Aanleiding voor de extra aandacht is het feit dat het Landelijk Bureau voor Toegankelijkheid de eerste week van oktober heeft uitgeroepen tot "Week van de toegankelijkheid".
De doelstelling van deze week is om vanuit een positief perspectief te laten zien wat er allemaal wél goed toegankelijk is voor mensen met een handicap of waar men in ieder geval heeft geprobeerd hieraan een bijdrage te leveren.

In de "dikke van Dale" staan bij het woord toegankelijkheid o.a. de omschrijvingen "bereikt / betreden kunnende worden" in letterlijke zin, maar ook "openstaand voor" in de figuurlijke zin. Het heeft dus niet alleen te maken met aangepaste voorzieningen maar zeker ook met de manier waarop iemand door de medemens wordt benaderd.

De gehele maatschappij wordt zich steeds meer bewust van het feit dat alles goed toegankelijk moet zijn voor mensen met een functiebeperking, zeker als je de maatschappelijke participatie van de doelgroep een serieuze kans wil geven in onze samenleving.  Dit is  streven één van de belangrijkste doelstellingen van de GRW.
Wij hebben dan ook gemeend deze week aan te moeten grijpen om een aantal ondernemingen cq organisaties in het zonnetje te zetten welke hier een positieve bijdrage aan hebben geleverd. De vijf organisaties cq ondernemingen die wij hiervoor hebben uitgekozen verschillen nogal qua inzet maar soms kan de extra aandacht ook een impuls geven om hier in de toekomst harder aan te gaan werken.

De "prijswinnaars" ontvangen een speciaal gedrukte sticker met daarop de tekst "Hartelijk Welkom". Deze kan bij de ingang worden bevestigd. Hiernaast wordt door de GRW een certificaat met juryrapport aangeboden. De winnaars zullen allen op woensdag 4 oktober worden bezocht door een delegatie van de GRW.

De "Prijswinnaars" zijn:

  • Apotheek Broeklanden
  • Supermarkt C1000
  • Zalencentrum Wieleman
  • Jongerencentrum 'At last'
  • (cultureel) Centrum de Nieuwhof
Alle Winnaars: Gefeliciteerd en bedankt!!

Voor verdere informatie zie Nieuwsbrief oktober 2000